Hoe is BankBook ontstaan

BankBook is oorspronkelijk opgericht om werkgevers de mogelijkheid te geven onderling tijdelijk eigen medewerkers uit te wisselen. Zo hebben medewerkers een periode een andere werkomgeving waar nieuwe kennis en vaardigheden worden opgedaan. De tijdelijke werkgever krijgt kennis, ervaring en een frisse blik van buiten en de werkgever kan zo zijn piek- en dal belasting beter hanteren.

Het idee is ontstaan vanuit borrowing & lending in de financiële sector. Nog steeds is dit mogelijk op ons platform. Werkgevers kunnen medewerkers hiervoor opgeven. Zeker voor werkgevers die reorganiseren en een outplacement traject voor de boeg hebben kan dit interessant zijn. Uw medewerkers kunnen dan alvast ergens anders starten met behoud van hun salaris en bijvoorbeeld stage lopen bij een mogelijk nieuwe werkgever. Voor vragen over borrowing & lending op BankBook kunt u ons bereiken via info@bankbook.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Vanuit onze opdrachtgevers, uitsluitend in de financiële sector, kwam steeds vaker de vraag naar een online platform specifiek voor de sector. Zowel voor recruitment als voor de behoefte aan kennisdeling en uitwisselen van kennis en ervaring met bijvoorbeeld nieuw aan te kopen IT systemen en/of modules, alsmede de implementatie van regelgeving zoals EMIR, MiFID etc.

BankBook is nu een online platform voor recruitment en kennisdeling specifiek voor de sector met als doel mensen en kennis eenvoudiger aan elkaar te matchen.

Werkgevers kunnen gratis hun vacatures plaatsen en kandidaten krijgen toegang tot de vacatures in hun sector.

Binnenkort is het ook mogelijk mensen uit te nodigen voor communities, eigen talentpools te beheren, met 1 druk op de knop te solliciteren of juist kandidaten uit te nodigen te solliciteren. Kandidaten kunnen worden geselecteerd op zowel kennis en ervaring als competenties.

Wilt u in verband met de nieuwe wet DBA liever geen ZZP-ers inhuren? Dan kunnen wij de payrolling verzorgen en u besteedt u de financiële en administratieve risico s uit. BankBook valt onder een ISAE 3402/II gecertificeerde organisatie en heeft al klanten waarvoor wij de payrolling verzorgen. Bent u specfiek op zoek naar een tijdelijke medewerker in dienst bij een bureau (detachering) en geen zzp-er? Dan kunt u specifiek die kandidaten selecteren die als medewerker bij de detacheerder werken.

U dient in te loggen om vacatures te plaatsen, kandidaten te beheren, of om gedetailleerd te zoeken naar beschikbare kandidaten.

Registreren